Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wandel een gedicht bij elkaar met de poëziebosroute

2 juli 2018 Door de redactie Geen reacties

Een bijzondere wandelroute op landgoed Kasteel Groeneveld in Baarn. Daar is 2 juli de Poëziebosroute geopend, die langs negen bordjes met een regel uit een gedicht voert, gemaakt door cliënten met een (verstandelijke) beperking. Het initiatief is van Special Arts in samenwerking met zorgaanbieder Sherpa en Staatsbosbeheer.

De route op het landgoed is ongeveer een kilometer lang en is rolstoeltoegankelijk. Iedereen kan dus kennismaken met het gedicht dat cliënt René Vos heeft gemaakt. Hij woont en werkt bij Sherpa, net als de mensen van de afdeling HoutWerk die de paaltjes voor de route hebben vervaardigd. De paaltjes zijn uitgezet door medewerkers van dagbestedingslocatie Bosgroep Pijnenburg.

Aan het begin van de wandeling kun je een speciale folder meenemen. Wie hierin bij elk routepaaltje de dichtregel opschrijft, heeft aan het einde van de route het gedicht van René compleet. De folder biedt uitleg over het project en laat ook kunstwerken zien die gemaakt zijn door cliënten van Sherpa.

De burgemeester van Baarn opende de route 2 juli bij de parkeerplaats aan het einde van de Wildenburglaan in Baarn. Daar staat ook de folderstandaard  die het begin van de route markeert.

Special Arts hoopt dat de Poëziebosroute bezoekers prikkelt om ook eens een gedicht te maken. De route maakt deel uit van Het Andere Gedicht. Dit poëzieproject richt zich op mensen met een verstandelijke beperking en daagt hen uit te spelen met taal.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!