Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vrijwilligers moeten bezuiniging op vervoer oplossen

8 april 2013 Door de redactie Geen reacties

Om mensen die buiten Nieuwegein wonen ondanks de vervoersbezuinigingen, toch de kans te geven naar hun werk te blijven gaan, is multimediacentrum Reinaerde Studio 10 een actie begonnen om vrijwilligers te werven voor het vervoer van de deelnemers.

Veel medewerkers van Studio 10 kunnen niet zelfstandig reizen en worden nu nog met een taxibus van en naar hun werk gebracht. Als gevolg van de ingrijpende bezuiniging op het gehandicaptenvervoer lukt het Reinaerde niet om hen op deze manier te blijven vervoeren. Het multimediacentrum wil komende zomer proberen met vrijwilligers een eigen bus te laten rijden die de deelnemers ophaalt en thuisbrengt.

Kostendekkend?
De proef duurt tot 1 december 2013. Gekeken wordt of een eigen bus met vrijwilligers goed werkt en kostendekkend is. Studio 10 is inmiddels gestart met het werven van mensen in de buurt. De vrijwilligers krijgen een korte opleiding om te leren mensen met een rolstoel veilig te vervoeren.

Fotograferen
Studio 10 (geopend in 2010) is een leer/werkcentrum op het gebied van multimedia, zoals fotograferen en het bewerken van foto's. De 70 werknemers voeren opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast zijn er werkzaamheden op het gebied van administratie, facilitaire dienst en groenonderhoud. Zij worden daarbij ondersteund door professionele begeleiders en vrijwilligers.

Kunstwerk van Rik Berkhout

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!