Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vrijwilligers in podcastserie Hartwerkers

20 januari 2021 Door de redactie Geen reacties

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Jaar van de Vrijwillige Inzet. Reden voor gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo om te komen met de feelgood podcastserie ‘Hartwerkers’, te beluisteren via Spotify en Apple Music.

De serie bestaat uit zes afleveringen, waarbij vanaf 18 januari iedere maandag een nieuwe aflevering beschikbaar komt via Spotify en Apple Music (zoek binnen die apps op ‘Heeren Loo Hartwerkers’). In elke aflevering vertelt een vrijwilliger over het werk bij de zorgorganisatie en vooral het contact met cliënten.

In de eerste aflevering vertelde Jootje Huizer over haar vrijwilligerswerk bij een dagbestedingslocatie van ’s Heeren Loo in Zaltbommel. Zij geeft er computerles aan cliënten. Ook ondersteunt ze af en toe het team vanuit haar vroegere professie als secretaresse. Ze verhaalt onder meer over de periode dat de dagbesteding dicht moest vanwege de eerste lockdown.

De serie is gemaakt door Judith Lubbers die zelf veel ervaring heeft met vrijwilligerswerk. Ze weet de persoonlijke en soms ontroerende verhalen van de ’s Heeren Loo-vrijwilligers goed vast te leggen.

Voor ’s Heeren Loo is de aftrap van de podcastserie Hartwerkers ook het begin van de Week van het vragen. De zorgaanbieder hoopt anderen te inspireren ook vrijwilligerswerk te gaan doen en in de week van 18 t/m 25 januari zitten de vrijwilligerscoördinatoren klaar om vragen erover te beantwoorden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!