Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vrijetijdsactiviteiten van De Lovie beter vindbaar dankzij app

11 oktober 2023 Redactie Klik Geen reacties

Voor mensen met een verstandelijke beperking kan het lastig zijn om passende activiteiten te vinden voor vrijetijdsbesteding. De Vlaamse zorgorganisatie De Lovie vzw biedt al vijf jaar een educatief, sportief en ontspannend aanbod voor deze doelgroep onder de naam De Treffer. Dankzij een app is dit aanbod nu ook digitaal te bekijken. 

De ontwikkeling van zo’n app was voor De Lovie belangrijk. Zij merkte dat met de klassieke manier van promoten – denk aan brochures, infoborden en flyers – niet iedereen in de doelgroep werd bereikt. Het aanbod moest dus beter te vinden zijn. Volgens De Lovie kunnen vooral jongeren met een verstandelijke beperking goed overweg met apps op hun telefoon. Apps zijn over het algemeen intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan websites.

Samen met digital agency Bits of Love en met financiële steun van onder meer de Koning Boudewijnstichting en de BNP Paribas Fortis Foundation is de app er gekomen, die eveneens De Treffer heet. Natuurlijk werd de app in samenwerking met de doelgroep ontwikkeld en getest. Men hield rekening met personen die niet kunnen lezen en met het feit dat er ook cliënten zijn die een gedeelde telefoon gebruiken. Zij vinden er alle activiteiten onderverdeeld in de categorieën natuur, muziek, vorming, zinzorg, cultuur of evenementen. De app wordt voortdurend up-to-date gehouden.  App De Treffer is te downloaden in de App Store en via Google Play.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!