Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vraagbaak voor lvg jongeren en ondersteuners over werken in de techniek

9 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

In het nieuwe zorg- en arbeidsstelsel worden jongeren met een licht verstandelijke beperking geacht in de maatschappij mee te doen, en dan vooral door middel van werk. Maar werk vinden en houden is een lastige opgave, zeker als je een beperking hebt. De pas gelanceerde website koffervolgereedschap ondersteunt jongeren met een beperking bij het zoeken naar werk in de techniek.

De website is een verzameling hulpmiddelen voor scholen, bedrijven, begeleiders ouders, ambtenaren en natuurlijk de jongeren zelf. Doel van de hulpmiddelen is de samenwerking tussen deze partijen beter te laten verlopen, waardoor de kans toeneemt dat de jongeren met een licht verstandelijke beperking een baan vinden en houden.

Werk biedt jongeren niet alleen een inkomen en status, maar ook een dagritme, sociale contacten, voldoening en een positief zelfbeeld.

Als je op de site www.koffervolgereedschap.nl komt, kun je al meteen kiezen of je een jongere bent, een begeleider, een bedrijf, een school enzovoort. Klik je op de categorie, dan krijg je een serie vragen, afgestemd op jouw behoefte. Achter die vragen zitten informatiefolders van bestaande projecten.


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!