Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

VraagApp wordt gratis dienst om zelfstandigheid te vergroten

22 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Voor veel mensen is de maatschappij ingewikkeld. VraagApp wil dat alle mensen kunnen blijven meedoen. Vanaf nu kunnen ze hun vragen over alledaagse zaken gratis in deze app op hun telefoon stellen. Denk aan het huishouden, openbaar vervoer, een ingewikkelde brief of regels & wetten. De app wil zo stress bij vragenstellers wegnemen en hiermee de druk op (mantel)zorg en begeleiders verlichten.

Wat moet ik met deze brief? Een voorbeeld van een dagelijkse vraag die in VraagApp gesteld kan worden. De vragen worden beantwoord door deskundige vrijwilligers. Op elk moment van de dag of nacht. De succesvolle app is vanaf nu gratis beschikbaar in heel Nederland.

Snel antwoord
De vraag kan worden ingetypt of ingesproken. Op elk moment van de dag of nacht. Elke vraag komt binnen bij vijf vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die tijd, zin en verstand van zaken heeft, beantwoordt de vraag.

“Ik woon nu net 1 jaar zelfstandig. Ik wil het heel graag alleen doen maar ik heb best veel vragen. Het zijn misschien hele simpele vragen, maar ik ben er dan toch onzeker over. Met VraagApp doe je het niet helemaal alleen. Dat geeft me een sterk gevoel," zegt Astrid, een van de vragenstellers.

Kleine vragen blijven klein
De eenvoud van VraagApp zorgt ervoor dat kleine vragen niet doorsudderen totdat het grote problemen zijn. Uit eerder onderzoek blijkt dat vragenstellers zeer tevreden zijn met de antwoorden, en minder stress en meer zelfstandigheid ervaren.

VraagApp werd vier jaar geleden gelanceerd in abonnementsvorm. Mede dankzij subsidie van FAW Rotterdam kan VraagApp deze service nu landelijk gratis beschikbaar stellen. De app is te downloaden in de App Store (voor iPhones) en Google Play Store (andere telefoons).

VraagApp is een initiatief van de sociale onderneming 3 Times Impact. VraagApp won diverse prijzen waaronder de Dutch Interactive Award ('beste online community'), de Digi Omarmprijs ('beste online initiatief om armoede te bestrijden') en is verkozen tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. De Verenigde Naties nomineerden VraagApp voor de World Summit Awards (beste online initiatief voor inclusie en empowerment).  |

Meer informatie is te vinden op www.vraagapp.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!