Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Voortaan één loket voor vragen over doofblindheid

29 maart 2017 Ruth Eppink Geen reacties

Op het Kennisplein Beperkt in Horen en Zien op de ZieZo-beurs in Utrecht is 24 maart het landelijk expertisecentrum doofblindheid gelanceerd: DB-connect. Er was grote behoefte aan zo’n loket waar doelgroep, professionals en andere betrokkenen terecht kunnen voor informatie. Zorgaanbieders Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Visio zijn de drijvende krachten achter dit expertisecentrum.

Voorheen moest iemand die meer wilde weten over doofblindheid (waar alle combinaties van doof/slechthorend en blind/slechtziend onder vallen) de informatie bij elkaar sprokkelen van verschillende bronnen. Nu kan men bij DB-connect terecht voor gespecialiseerde zorg en maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en werk voor deze doelgroep.

Wie vragen heeft kan op drie manieren contact opnemen met DB-connect:

  • via de website www.dbconnect.info die gaandeweg steeds meer gevuld wordt met relevante informatie;
  • telefonisch (085 – 0654590) op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur;
  • door een e-mail te sturen naar contact@dbconnect.info.

Mocht er behoefte zijn aan expertise die nog niet beschikbaar is, dan kijken de vijf initiatiefnemers naar ontwikkelingsmogelijkheden. Daarvoor werkt DB-connect samen met de Rijksuniversiteit Groningen, deskundigen werkzaam op het gebied van doofblindheid en ervaringsdeskundigen.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!