Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Voorstelling over liefdeskeuzes ook als je ‘anders’ bent

23 november 2022 Door de redactie Geen reacties

Mag je houden van wie je wil houden? Een hedendaagse vertaling van 'Romeo en Julia' bij Theater Babel in Rotterdam laat zien hoe onze samenleving nog steeds onze liefdeskeuzes en mogelijkheden beïnvloed, met name als je ‘anders’ bent.

Regisseur Paul Röttger legt in de voorstelling pijnlijke ongelijkheden binnen onze samenleving onder een vergrootglas, waar niet alleen mensen met een beperking onder lijden. Scènes uit het klassieke stuk van Shakespeare worden afgewisseld met persoonlijke verhalen van de acteurs van Babel. Je ziet en hoort hoe de spelers in hun eigen omgeving worstelen met veel van dezelfde problemen. Verlangen naar iemand, verliefd zijn op iemand, niet verliefd mogen zijn op iemand, niet met iemand mogen slapen; dat zijn de onderwerpen waar het stuk vol mee zit.

De Babel band voorziet de voorstelling van livemuziek. Daarnaast is er een tentoonstelling te bezoeken van Herenplaats kunstenaars met een verstandelijke beperking over identiteit, verliefdheid, seksualiteit en opgelegde beperkingen.

Tot en met 19 februari is de voorstelling 'Romeo's en Julia's' en de tentoonstelling te bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar bij Theater Babel, Eendrachtsstraat 81 te Rotterdam. De voorstelling begint altijd om 17.00 uur. Een ticket kost €20,-,  inclusief een biologische vegetarische maaltijd na afloop van de voorstelling.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!