Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Voorlopig nog bijzondere tandheelkunde in Alkmaar

1 december 2021 Door de redactie Geen reacties

De mededeling van het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar om de afdeling bijzondere tandheelkunde te gaan sluiten, zorgde voor veel onrust onder patiënten en familie. Nannie Kruissel startte een petitie om de sluiting tegen te gaan. Het ziekenhuis heeft nu aangegeven in ieder geval in 2022 nog speciale tandartsenzorg te verlenen.

Kruissel heeft het nieuws met blijdschap ontvangen: haar zoon Tijn die een verstandelijke beperking en autisme heeft, is een van de bijna 2000 patiënten bij de ziekenhuistandarts. Hij kan er volgend jaar dus nog terecht.

De petitie van Kruissel – waar Klik destijds ook over schreef - werd meer dan 3300 keer ondertekend en zorgde ervoor dat Noordwest onafhankelijk verkenner Anne Jonkman aanstelde om te zoeken naar een goede oplossing. Zij sprak ook met deze verkenner en voelde zich gehoord. Het ziekenhuis heeft aangegeven dat het met de plotseling mededeling om te stoppen met bijzonder tandheelkunde wel hard van stapel liep.

Op de website van de Noordwest Ziekenhuisgroep is het advies van Jonkman te lezen: ‘Maak een nieuwe start met het proces rond de bijzondere tandheelkunde, betrek alle relevante partijen en gebruik de komende maanden om te onderzoeken hoe de bijzondere tandheelkunde buiten de muren van het ziekenhuis en voor de patiënten zo dichtbij mogelijk en met behoud van kwaliteit georganiseerd kan worden’.

De zoektocht naar een passende oplossing loopt overigens nog wel. "En welke oplossing hier ook uitkomt, Noordwest zal altijd openblijven voor patiënten die multidisciplinaire en complexe zorg nodig hebben", zo belooft Noordwest-bestuurder Floor Haak-van der Lely.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!