Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vlaamse serie over zombies en mensen met Down: Trizombie

17 april 2024 Door de redactie Geen reacties

Op VTM GO is momenteel de serie Trizombie te zien. Het concept: een zombievirus overspoelt de wereld en spaart alleen mensen met het syndroom van Down. Het idee komt van de Vlaamse artiest Lectrr.

In afleveringen van steeds hooguit 15 minuten zien we hoe de zombies tekeergaan, terwijl de mensen met Down als enige immuun blijken te zijn. Toch lopen ook zij gevaar en moeten ze uiteindelijk vechten voor hun leven.

De serie bestaat uit zes afleveringen en wordt seizoen 1 genoemd. Wellicht heeft Lectrr nog meer seizoenen in petto. In een interview met De Morgen geeft hij aan dat hij voor de acteurs met downsyndroom terechtkwam bij Theater Stap. Hij noemt het zelf de meest inclusieve serie die hij kon maken.

“Waar acteurs met Down in andere films en reeksen vaak opgevoerd worden als sidekick of omwille van een zekere schattigheidsfactor is dat bij Trizombie zeker niet het geval. In de reeks krijgen ze het volledige podium ter beschikking. Trizombie draait echt helemaal om hen. Ze dragen het programma en mogen ook de duistere kantjes van hun personages laten zien.”

De acteurs van Theater Stap maakten al eerder een productie met veel bloed en andere ellende (De laatste generatie, of de 120 dagen van Sodom), dus waren wel wat gewend, vond Lectrr.  |

De zombieserie is te bekijken op VTM GO.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!