Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vlaamse kunstenaars met verstandelijke beperking lanceren kledinglijn

28 september 2017 Door de redactie Geen reacties

Vijf kunstenaars met een verstandelijke beperking die al jarenlang met textiel werken, hebben onlangs in Museum Texture te Kortrijk hun allereerste modecollectie gepresenteerd onder de naam Amili Haha. In twee uitverkochte shows werden de 44 creaties door modellen getoond. De kunstenaars staan vooral bekend om het experimenteren met stoffen, materialen en vormen.

Het modelabel Amili Haha, tevens de naam van het Vlaamse kunstenaarscollectief, is een samenstelling van de namen van de ontwerpers. Ze werken normaal gesproken bij Kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke, onderdeel van zorgorganisatie Ubuntu.

Op de kunstafdeling hebben Hadewijch Herman, Lindsy Mervylde, Mieke Vanhessche, Thomas Baert en Hannes Vandenbroucke een jaar lang keihard gewerkt aan de collectie, geholpen door vrijwilligers, die hielpen de kleding in elkaar te zetten. Stoffen werden op allerlei manieren gestikt, waardoor nieuwe vormen en structuren ontstonden.

De modeshow was twee keer uitverkocht. Per show zagen 160 toeschouwers 22 modellen die elk twee creaties droegen. Een van de vrijwilligers geeft aan dat Amili Haha graag door wil gaan met ontwerpen, zodat uiteindelijke een nieuwe collectie onder dit modelabel getoond kan worden. Om dit te kunnen realiseren is
een fundraising gestart. Via een filmpje wordt aandacht gevraagd voor de crowdfunding.    |

Een deel van de modeshow is te zien in
een korte video op YouTube.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!