Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vierdelige serie over leven met een beperking in Nederland

26 april 2021 Door de redactie Geen reacties

Filmmaker Mari Sanders zit in een rolstoel als gevolg van cerebrale parese. Voor de EO maakte hij de vierdelige serie ‘Mari staat op’, waarin hij met zijn rolstoel door Nederland reist tijdens zijn zoektocht naar acceptatie in de wereld van ‘normale’ mensen.

In aflevering 1 onderzoekt Mari de kans dat hij ooit weer op kan staan uit zijn rolstoel. Hij spreekt met artsen en onderzoekt alternatieve geneeswijzen.

In de tweede aflevering gaat hij terug naar de school voor kinderen met een beperking, waar hij vroeger op zat. Daarnaast logeert hij in Het Dorp, waar mensen met een handicap wonen. Mari vraagt zich af of het niet veel mooier is om mensen met en zonder beperking met elkaar te laten leven?

De derde aflevering draait om het taboe op seksualiteit en handicap. Hij praat erover met vrienden en kijkt op datingsites en spreekt met sekswerkers.

In de laatste aflevering komt Mari in actie: hij wil de rollen eens omdraaien en mensen zonder beperking een helpende hand bieden. Hij schakelt een reclamebureau in voor een campagne.

Mari staat op is vanaf zondag 9 mei 20.25 uur op NPO 2 te zien. Benieuwd naar deze serie? Bekijk alvast de trailer.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!