Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Video-serie: ervaringsdeskundige helpt bij zorgtechnologie

9 februari 2022 Door de redactie Geen reacties

Ervaringsdeskundige Janny de Boer en projectleider Lara Staneke van zorgorganisatie Odion, maken deel uit van de projectgroep ‘Meedoen’. Deze projectgroep houdt zich bezig met de cliëntvraag: ‘Hoe kan ik eenvoudige, begrijpelijke informatie bekijken (in de buurt), die mij uitnodigt en helpt om zelf iets te ondernemen?’ Lara en Janny vertellen hierover in een serie video’s.

Samen met de adviseurs vanuit de Innovatie-impuls onderzoekt de projectgroep of de Dagjeweg-app als technologie ingezet kan worden om cliënten te helpen bij de (online) zoektocht naar uitjes in de buurt. De rol van ervaringsdeskundige Janny is daarbij natuurlijk onmisbaar. Op welke manier helpt en denkt zij mee bij het project en de implementatie van technologie? En waarom is haar bijdrage zo waardevol? In dit video-drieluik vertellen Lara en Janny hier alles over én geven ze je een paar slimme tips!

Deel 1: Even voorstellen

 

Janny: ‘Het leukste is dat je op locatie je eigen presentatie kan geven. Dat vind ik gewoon heel leuk om te doen’

Wie zijn Lara en Janny en hoe zijn ze verbonden aan Odion en de Innovatie-impuls? In het eerste deel van het drieluik introduceren Lara en Janny zichzelf even kort. Ook vertellen ze hoe de adviseurs van de Innovatie-impuls hen helpen bij het onderzoeken en implementeren van de Dagjeweg-app.

Deel 2: Hoe denkt en werkt Janny mee?

 
Lara: ‘Luister goed naar je ervaringsdeskundige, omdat je zo door de ogen van de cliënt kan kijken. En dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk allemaal voor doet’

Nu we Janny en Lara beter hebben leren kennen, zijn we benieuwd naar de rol van Janny. Wist je dat ze niet alleen kritisch naar de inhoud van de Dagjeweg-app kijkt, maar ook presentaties op de locaties van Odion geeft? Daarnaast vertelt Janny uit eigen ervaring hoe de Dagjeweg-app haar helpt om de woonplaats Purmerend, maar ook voorheen onbekende steden, te ontdekken.

Deel 3: Slimme tips voor projectleiders en ervaringsdeskundigen

 
Janny: 'Ga gewoon dingen ondernemen en dan ondervind je vanzelf wel of je het leuk vindt of niet'

Wat hebben Lara en Janny geleerd tijdens het project? Wat ging tot nu toe goed in de samenwerking en wat zouden ze volgende keer anders doen? Bekijk het laatste deel van het drieluik en kom de andere gouden tips van Lara en Janny te weten! 

Over de Innovatie-impuls
Het project Innovatie-impuls is onderdeel van het programma Volwaardig Leven van het ministerie van VWS en wordt gecoördineerd en uitgevoerd door Academy Het Dorp en Vilans.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!