Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

VG Hackathon over verlagen werkdruk in gehandicaptenzorg

31 augustus 2021 Door de redactie Geen reacties

Het projectteam van de VG Hackathon komt met goed nieuws: dit jaar gaat het event wél door. De datum die je in je agenda kunt zetten is vrijdag 8 oktober en het thema is: ‘Meer tijd voor zorg!’.

Voor wie het niet helemaal duidelijk is: een hackathon staat voor het op een creatieve manier oplossen van een probleem in korte tijd. Vaak is er een technologisch aspect aan verbonden.

In tegenstelling tot de VG Hackathon van 2018 is er nu voor gekozen het event in één dag te doen. Van 08.00 uur (of als je niet mee-ontbijt: 08.30 uur) tot 22.00 uur gaan teams aan de slag om tot mooie vondsten te komen. De locatie zal centraal in Nederland zijn.

Samenwerking staat voorop in het bedenken van oplossingen. In dit geval draait alles om het thema ‘Meer tijd voor zorg!’ Wat kan bijdragen aan het verlagen van de werkdruk, het verkleinen van het arbeidsmarkttekort of het verkleinen van de uitstroom? Je zoekt naar oplossingen voor medewerkers zodat zij meer tijd en aandacht aan de cliënt kunnen besteden.

Teams die zich willen inschrijven moeten dit voor 13 september doen. Op de website van de VG Hackathon 2021 is verder alle informatie te vinden die van belang is.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!