Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verwenbox voor ouders van kind met beperking

23 augustus 2017 Door de redactie Geen reacties

1000 ouders van kinderen met een beperking krijgen in september een Verwenbox; een doos met verrassingen die ontspanning en steun bieden. Een extra steuntje in de rug van Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Revalidatiefonds, omdat veel van deze ouders met relatie- en opvoedproblemen kampen en een burn-out.

De Verwenbox is een initiatief van Stichting Meedoen mogelijk maken waar het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en Revalidatiefonds beide onder vallen.

Het zorgen voor een kind met een verstandelijke of een meervoudige beperking houdt nooit op. Een groot deel (75 procent) van de ouders gaat minder werken om hun kind te kunnen verzorgen. Dat gaat 24 uur per dag door, zeven dagen per week. Hoog tijd om deze mantelzorgers ook eens een hart onder de riem te steken.


Donatie
Stichting Meedoen mogelijk maken roept iedereen op dit Gebaar van Waardering te steunen door een donatie voor een Verwenbox te doen. Door geld over te maken voor een kwart (10 euro), halve (20 euro) of een hele box (40 euro), worden volgende maand veel ouders getrakteerd op een zeer verdiende blijk van waardering. “Om te laten weten dat ze gezien worden”, zegt het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Filmpje
Op de website gebaarvanwaardering.nl is een kort filmpje te zien van Sarike, moeder van de 18-jarige Bram, die zich door ernstige epilepsie niet goed heeft kunnen ontwikkelen. Bram is dan wel een grote vent, maar in ontwikkeling niet meer dan een baby van een paar maanden. En de zorg voor hem is Sarike soms wel eens te veel. Zij krijgt de Verwenbox van haar zus, die van mening is dat ze Sarike veel te weinig zegt hoe trots ze op haar is.

Iedereen kan een (deel van een) Verwenbox financieren, maar gelijktijdig met de donatie ook iemand voordragen voor het ontvangen ervan. Dus ken jij een ouder van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking die beslist zo’n mooi gebaar van waardering verdient? Geef deze ouder dan snel op, want in september worden de boxen al uitgereikt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!