Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vervolgonderzoek naar digitaal contact in de gehandicaptenzorg

22 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Viveon zoekt persoonlijk begeleiders die op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking werken en die meer kunnen vertellen over het digitaal contact dat hun cliënten hebben met naasten.

De onderzoekers van Viveon willen graag weten of cliënten ook na de coronaperiode bijvoorbeeld zijn blijven (video)bellen met hun naasten en wat de ervaringen zijn. Ook het sturen van berichtjes valt onder digitaal contact. Tijdens de lockdowns was dit vaak de enige manier voor bewoners om contact met hun familie te onderhouden.

Men wil onder meer weten of het digitale contact tijdens de coronapandemie een gunstig effect heeft gehad op het versnellen van de digitale ontwikkelingen die er al waren en in hoeverre mensen met een verstandelijke beperking meegaan in deze trend. En wat gebeurt er als digitaal contact in de plaats van fysiek bezoek komt?

Wil je als persoonlijk begeleider meewerken aan dit onderzoek? Dan kun je anoniem online een vragenlijst invullen. Je bent daar ongeveer een kwartiertje mee bezig. Er zijn overigens ook vragenlijsten voor cliënten, naasten, zorgmanagers en vrijwilligers.  |

Lees meer ins en outs over dit vervolgonderzoek van Digitaal op Bezoek. Dit onderzoek is een samenwerking tussen de academische werkplaats Viveon, Academische Werkplaats Sociale Relaties en Gehechtheid, Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking en Academische Werkplaats EMB.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!