Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vervolgonderzoek naar beweegactiviteiten bij mensen met verstandelijke beperking

24 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

De Hanzehogeschool Groningen, het Erasmus MC en de Rijksuniversiteit Groningen doen onderzoek naar de ervaringen van begeleiders bij het aanbieden en begeleiden van beweegactiviteiten bij mensen met een verstandelijke beperking. Zij zoeken daarvoor begeleiders van woon- en dagbestedingsgroepen die een korte vragenlijst willen invullen.

Het is een vervolg op de interviewstudie waar de onderzoekers in december 2016 een oproep voor deden. Via Klik kregen zij destijds veel aanmeldingen.

De onderzoekers willen in dit vervolgonderzoek graag weten:

  • of het lukt om in het huidige dagprogramma cliënten voldoende te laten bewegen?
  • tegen welke moeilijkheden lopen begeleiders aan?
  • wat hebben begeleiders nodig om cliënten voldoende te laten bewegen?


Om een antwoord op deze vragen te krijgen hopen de onderzoekers dat opnieuw veel begeleiders even de tijd willen nemen om de
vragenlijst te beantwoorden. Jouw mening helpt bij het ontwikkelen en inzetten van beweeginterventies voor mensen met een verstandelijke beperking die nauw aansluiten bij jouw praktijk.

Jouw oordeel
Denk je: dat is niks voor mij, want op dit moment worden er nauwelijks tot geen beweegactiviteiten aangeboden op mijn groep? Ook dan stellen de onderzoekers jouw mening erg op prijs. Er bestaan geen foute antwoorden, het gaat om jouw oordeel.

Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Alle antwoorden zijn en blijven vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.

Als je wat meer informatie over het onderzoek wilt, kun je contact opnemen met Leontien Bossink van de Rijksuniversiteit Groningen door een mail te sturen naar
: l.w.m.bossink@rug.nl. De onderzoekers kijken uit naar jouw deelname!

De vragenlijst kun je openen via deze link.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!