Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vervolg op ‘De wereld van Puck’ vertelt over het belang van fysiotherapie

3 december 2018 Door de redactie Geen reacties

Door de documentaire ‘De wereld van Puck’ die in juli 2017 op NPO2 is uitgezonden, kwamen veel mensen er voor het eerst achter welke impact het heeft om in een gezin te leven dat helemaal draait om de verzorging van een kind met een zeer ernstige meervoudige beperking. Dankzij crowdfunding kwam er geld beschikbaar voor een vervolg: De Wereld van Puck: Fysiotherapie. Een korte film die 1 december via YouTube zijn première beleefde.

Gert-Jan de Vries, vader van de ernstig gehandicapte Puck en maker van de films, heeft 20 jaar aan filmmateriaal liggen. Een deel is gebruikt voor de documentaire De wereld van Puck, die dit jaar genomineerd was voor een International Emmy Award. Er was nog zoveel materiaal over dat Gert-Jan besloot dit te gebruiken voor een aantal korte, meer thematische films. De eerste is deze over fysiotherapie. Gert-Jan wil hiermee het belang aangeven van het vroeg starten met fysiotherapie bij kinderen met een EMB, meldt hij op de website www.dewereldvanpuck.nl.

Bekijk de nieuwe film over fysiotherapie.

Op het
YouTubekanaal van De wereld van Puck zijn ook andere video’s over het gezin te vinden. Gert-Jan wil graag nog meer korte films maken over onder meer logeren en hulpmiddelen. Hij is ervan overtuigd dat deze gaan bijdragen aan de verbetering van de iedereen met een ernstige meervoudige beperking. De oproep voor donaties loopt daarom nog steeds. Je kunt een donatie doen op www.whydonate.nl.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!