Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vervolg evenement met snuffelstages voor jongeren

11 april 2018 Door de redactie Geen reacties

In de Aalsmeerse Ophelialaan kunnen jongeren met een verstandelijke beperking zaterdag 2 juni weer aan de slag bij verschillende middenstanders in die straat. Het is de tweede editie van DownTown Ophelia, het event dat deze jongeren de kans geeft te ervaren hoe het is om in een winkel of restaurant te werken.

De reacties na afloop van de eerste editie waren zo positief, dat het voor initiatiefnemers Ilse Zethof en Ingrid Kranenburg al snel duidelijk was: DownTown Ophelia wordt een jaarlijks terugkerend evenement. En hoewel het in eerste instantie bedoeld is voor jongeren met Down of een andere verstandelijke beperking, is er ook genoeg te doen voor jongere kinderen (onder de 12 jaar). Iedereen die zich aanmeldt

Het event is wel verschoven van maart naar juni. Prettig, want een groot deel van het festijn speelt zich buiten af. Naast de mogelijkheden om bij de winkeliers en horeca te werken, is er nog een braderie en verschillende knutselactiviteiten.

Het feest gaat dit keer ook in de avond door, met optredens en een barbecue, zeker tot 22.00 uur. De winkels en de braderie stoppen wel om 17.00 uur, maar in de supermarkt en horeca kan dan nog wel gewerkt worden.

Jongeren die hun talenten graag willen laten zien, kunnen zich inschrijven bij de organisatie via het aanmeldformulier op de website van Downtown Ophelia. Daarna mogen ze uitkijken naar hun rol als VIPersoneel, waarmee ze in het middelpunt van de belangstelling staan.  |

Klik bezocht de eerste editie en schreef daar een verslag over:


Overigens vinden op steeds meer plekken in Nederland snuffelstages voor mensen met een verstandelijke beperking plaats. In Leusden werd onlangs Stichting DownTownLeusden opgericht. Deze organisatie haakt op meerdere momenten in het jaar aan, zoals tijdens de Prokkelstagedag.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!