Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vertoning film over brand bij zorginstelling voor lvb’ers

7 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

In 2016 werd twee keer kort na elkaar brand gesticht bij jongerenbehandelcentrum De Schar in het Noord-Hollandse Schagen. Daarover is de documentaire Brand gemaakt. Deze wordt 20 februari vertoond in Het Cultureel Centrum in Baarn. Daarna is er onder leiding van De Zorg Brandveilig een nabespreking en kunnen deelnemers met elkaar in gesprek over brandveiligheid. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor medewerkers in de zorg.

Om toegang te krijgen, dienen deelnemers zich van tevoren aan te melden. Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, vraagt De Zorg Brandveilig om je alleen in te schrijven als je ook daadwerkelijk kunt komen.

Impact
De documentaire Brand van regisseuse Julia von Graevenitz (gemaakt in opdracht van zorgorganisatie Prinsenstichting en Lijn5) laat zien wat de impact van brand is op de jongeren. Welke lessen heeft de organisatie geleerd? Hierover wordt na de film gesproken.

Het programma voor die middag:
13.00 – 13.30    Inloop, koffie en thee
13.30 – 13.50    Opening, programma NBBZ / De Zorg Brandveilig
13.50 – 14.00    Inleiding op de film - Ineke Huibregtsen, directeur Prinsenstichting
14.00 – 14.45    Vertoning van documentaire ‘Brand’
14.45 – 15.00    Pauze
15.00 – 15.55    Zaaldialoog over ‘Brand’ en brandveiligheid - Ineke Huibregtsen, directeur Prinsenstichting, drs. Nico Kaptein, manager Onderzoek & Advies, COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement
15.55 – 16.00    Afsluiting
16.00 – 16.30    Drankje na afloop

Bekijk de trailer van de documentaire.  Toen de film Brand eind 2017 voor het eerst werd vertoond, besteedde Klik uitgebreid aandacht aan het onderwerp.

De Zorg Brandveilig is een initiatief van Brandweer Nederland en ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en VGN verenigd in Brancheorganisaties Zorg (BoZ).  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!