Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vertel je verhaal over meedoen of buitengesloten worden

23 september 2013 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een beperking die een mooi verhaal willen vertellen over meedoen aan de samenleving, of juist een rot verhaal over buitensluiting, kunnen hun ervaringen kwijt op het VN vertelpunt. Bedoeling van deze nieuwe verhalen-site van Coalitie voor inclusie is de ervaringen van mensen met beperkingen analyseren, en zo bij te dragen aan inclusievere samenleving.

Het VN-verdrag moet in Nederland nog altijd geratificeerd worden. De overheid wil dat in 2015 doen. Het verdrag regelt dat iedereen, ongeacht beperkingen, moet kunnen meedoen aan de samenleving. In Nederland is de samenleving nog steeds niet erg toegankelijk op het gebied van onderwijs, werk, financiële zekerheid, vrije tijd.

Voor 1 oktober
De Coalitie voor Inclusie wil graag weten wat de ervaringen zijn van mensen met een handicap die in Nederland leven. De eerste 100 verhalen zijn al ingevoerd. De organisatie wil voor 1 oktober 250 verhalen binnen hebben. Op de verhalensite kun je je eigen verhaal opschrijven, maar ook vragen invullen, zoals:

  • Wat maakt u mee in het dagelijks leven?
  • Kunt u leven zoals u wilt, en uw eigen beslissingen nemen?
  • Kunt u de dingen doen waar u goed in bent?
  • Zijn er situaties of mensen waardoor u wordt gehinderd?
  • Kunt u gaan en staan waar u wilt?

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!