Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verschillende zorgsectoren werken samen aan deeltijdopleiding mbo-V

15 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

Op Landgoed Vrederust in Halsteren wordt hard gewerkt om vanaf augustus 2020 een deeltijdopleiding mbo-V te realiseren voor zij- en doorstromers die als verpleegkundigen aan de slag willen. Een bijzonder initiatief omdat het een samenwerking is van onderwijsorganisatie Curio en gehandicaptenzorgorganisaties SDW en ASVZ, ouderenzorgorganisatie tanteLouise en GGZ West-Noord-Brabant.

De keuze voor Landgoed Vrederust in West-Brabant sluit aan bij die samenwerking, omdat op dit ‘zorgpark’ de afgelopen jaren steeds meer verschillende zorgrichtingen vertegenwoordigd zijn: gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg en ggz. Deze organisaties kunnen dus gebruik maken van elkaars expertise en er is een sterke verbinding tussen theorie en praktijk. Door samen op te leiden hopen de betrokken organisaties meer toekomstige studenten te binden aan de zorg in de regio.

Het is de bedoeling dat in augustus 2020 de eerste 24 studenten met de beroepsopleiding starten. Iedere organisatie draagt een aantal studenten aan. Zij gaan een dag in de week gezamenlijk naar school op het landgoed en leren zo van elkaar. Het is dan ook mogelijk om werkervaring op te doen bij andere zorgrichtingen.

Er zijn informatiebijeenkomsten gepland in januari 2020. Daarna kunnen geïnteresseerden solliciteren naar een werkleerplek. Vanaf november is meer informatie over het traject te vinden op de websites van onder meer SDW, ASVZ, en tanteLouise.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!