Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verscherpt toezicht Pergamijn opgeheven

12 november 2012 Door de redactie Geen reacties

Het verscherpt toezicht op Pergamijn in Echt is opgeheven. De Inspectie voor de gezondheidszorg vindt de kwaliteit van de zorg aan vier cliënten met een ernstige verstandelijke beperking sterk verbeterd. De inspectie stelde stichting Pergamijn in april onder verscherpt toezicht, in juli werd het verscherpt toezicht met drie maanden verlengd omdat gerealiseerde verbeteringen nog onvoldoende geborgd waren.

Ook de situatie van andere cliënten moest nog verder worden verbeterd. Uit onderzoek eind september blijkt dat Pergamijn hard heeft gewerkt aan de verbetering van de leef- en begeleidingssituatie van de cliënten. De woonomstandigheden en de begeleiding zijn sterk verbeterd. Er is sprake van een goede huisvesting met een huiselijke sfeer. Bij dit alles zijn de vertegenwoordigers van de cliënten goed betrokken. Dit heeft onder andere geleid tot goede ondersteuningsplannen maar ook een hersteld vertrouwen in Pergamijn, meldt de Inspectie.

De inspectie wil dat Pergamijn de verbeteringen ook toepast bij andere cliënten met een hoog zorgrisico, en vindt dat Pergamijn de zorgrisico's nu goed in beeld heeft.

Lees meer op de site van de Inspectie voor de gezondheidszorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!