Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verscherpt toezicht in Borculo

13 juli 2015 Door de redactie Geen reacties

De Inspectie voor de gezondheidszorg heeft een woon- en behandelvoorziening voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen in Borculo voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Het gaat om locatie Borculo van Zorg Stichting Vivence (Zsv).

De inspectie heeft bij herhaling structurele tekortkomingen in de zorg geconstateerd en het lukt de zorgaanbieder niet om dit te verbeteren.

Geen dagbesteding
De inspectie bracht op 6 mei een bezoek aan de voorziening, na signalen over onder andere het niet nakomen van afspraken, discontinuïteit in de zorg, het verloop onder managers en het langdurig ontbreken van dagbesteding voor enkele cliënten. Eind 2012 waren er soortgelijke klachten. Na een rapport van de inspectie voerde de directie toen binnen een jaar voldoende verbeteringen door.

Veel wisselingen
Maar tijdens het inspectiebezoek van 6 mei 2015 dat de eerdere verbeteringen niet waren vastgehouden. De medicatieveiligheid was niet geborgd, medezeggenschap was niet vormgegeven, de deskundigheid sloot onvoldoende aan bij de zorg die de cliënten nodig hadden en er waren veel wisselingen in het management en de inhoudelijke ondersteuning.

Het rapport is te lezen op de site van de Inspectie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!