Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vernieuwend taalprogramma wint prijs

15 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Het programma 'Van nul tot taal' van Auris Zorg heeft de Simea innovatieprijs 2014 gewonnen. Collega's uit de sector voor kinderen met een communicatieve of auditieve beperking beoordeelden het programma als het meest vernieuwend. Het programma 'Van nul tot taal' besteedt veel aandacht aan het betrekken van ouders. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de resultaten van de behandeling er sterk op vooruit gaan als de ouders actief meedoen.

Autis geeft oudercursussen, en heeft producten als 'Een tas vol taal' en het ouderblad 'Van nu tot taal' ontwikkeld.

De 'Tas vol taal' zit vol spelletjes en boeken om thuis het spelen en gebruiken van taal te stimuleren. De ouders krijgen begeleiding hoe ze het materiaal het beste kunnen gebruiken. Tien keer per jaar wordt de inhoud van de tas aangepast. Het materiaal sluit zo precies aan bij het programma van de Auris-behandelgroepen.

Het magazine 'Van nul tot taal' geeft ouders inzicht in de taalontwikkeling en de problemen die zich daar bij kunnen voordoen. Er staan hierbij tips in en interviews met ouders. Het blad en twee korte filmpjes zijn te vinden op www.autis.nl/zorg.

Het magazine is te gratis te bestellen via info@auris.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!