Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vernieuwde site over werken in de gehandicaptenzorg

21 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

Om jongeren een beeld te geven van het werk in de gehandicaptenzorg heeft de Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (Vgn) drie nieuwe producten ontwikkeld: een beroepenwaaier, een dilemmaspel en een opleidingsfolder. Je vindt deze op de vernieuwde website www.werkenindegehandicaptenzorg.nl.

De producten zijn ontwikkeld voor zowel jongeren als opleiders en ambassadeurs van zorgorganisaties. De beroepenwaaier laat de verschillende beroepen zien in de gehandicaptenzorg. 20 jonge mensen zijn geïnterviewd over hun werk, om zo jongeren te inspireren en een beeld te geven van het werk en de cliënten.

Leerlingen kunnen met het dilemmaspel verkennen welk beroep hen aanspreekt. Het spel geeft een beeld van het werk in de gehandicaptenzorg en de cliënten die begeleid worden. Het dilemmaspel kan gespeeld worden in groepjes van 3 tot 6 spelers.

In de opleidingsfolder staat een opleidingsschema (poster in A3 formaat) voor de gehandicaptenzorg. Dit is een overzicht van opleidingen die voorbereiden op het werk in de gehandicaptenzorg en de beroepen die daarbij aansluiten.

De nieuwe website www.werkenindegehandicaptenzorg.nl vervangt de website www.jijendegehandicaptenzorg.nl, sinds 2007 in de lucht als de landelijke arbeidsmarktcampagne voor de gehandicaptenzorg. De vernieuwde site en de drie producten zijn onderdeel van het project Nieuw talent voor de care.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!