Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vernieuwde kennispocket over verstandelijke beperking & seksualiteit

5 januari 2022 Door de redactie Geen reacties

In de derde druk van de Klik kennispocket Verstandelijke beperking & Seksualiteit vertellen zorgprofessionals uit de verstandelijk gehandicaptenzorg over wat je kunt doen om van seksualiteit een normaal gespreksonderwerp te maken, hoe je mensen ook met ernstige meervoudige beperkingen helpt bij het omgaan met hun seksuele gevoelens en wat je doet als een cliënt een relatie zoekt of een kinderwens heeft. Ook is er aandacht voor seksuele diversiteit bij mensen met een verstandelijke beperking en het online contact leggen en voorkomen van risico-ervaringen.

De ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking gaat over alle levensgebieden, dus ook over dat van de seksualiteit. Hoewel het voor steeds meer begeleiders een onderwerp is als vele andere in het werk, roept seksualiteit vaak nog gevoelens op van gêne of zelfs afkeer. In de vernieuwde Klik kennispocket delen zorgprofessionals hun ervaringen met het bespreekbaar maken van seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking.

Een handig themaboekje met verhalen over:
* Praten over seks met mensen met een verstandelijke beperking
* Seksualiteit hoort thuis in ieder zorgplan
* Een positief zelfbeeld ontwikkelen
* In gesprek over de kinderwens
* Contactbemiddeling en veilig daten
* Seksualiteitsbeleving bij ernstige meervoudige beperkingen
* Begeleiden bij seksuele diversiteit (LHBTI) in de gehandicaptenzorg
* Omgaan met online seksuele (risico)ervaringen

Meer informatie en een inkijkexemplaar op www.klik.org/kennispockets. De kennispocket Verstandelijke beperking & Seksualiteit is te bestellen via Psyboek.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!