Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vernieuwd: Kennispocket Verstandelijke beperking & Oud worden

25 mei 2021 Door de redactie Geen reacties

In de vernieuwde kennispocket Verstandelijke beperking & Oud worden lees je over de begeleiding van ouderen met een verstandelijke beperking. Bevlogen zorgmedewerkers delen hun ervaringen in de zorg voor deze kwetsbare ouderen.

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is de afgelopen decennia enorm verbeterd. Gevolg is dat de gemiddelde leeftijd van deze groep burgers hoger is geworden dan ooit. Ze zijn met velen, deze bijzondere grijze golf. En ze hebben bijzondere problemen. Ze kampen veel eerder met ouderdomsverschijnselen dan mensen zonder verstandelijke beperking. En die problemen worden nog te vaak niet herkend, met tekortschietende ondersteuning als gevolg.

In deze Klik-kennispocket staat een groot aantal voorbeelden van hoe het ook kan. Bevlogen zorgmedewerkers vertellen hun ervaringen in de zorg voor deze kwetsbare ouderen. Nieuw in de tweede druk zijn verhalen over de gezondheidsproblemen, het herkennen van signalen van dementie, belevingsgerichte zorg en activiteiten voor ouderen met een verstandelijke beperking.

Bekijk een bladerversie met een selectie uit deze kennisbundel om een indruk te krijgen van de inhoud. Of bestel deze en andere Klik Kennispockets via Psybook.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!