Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vernieuwd hulpmiddel voor 'Ideale begeleider'

24 november 2020 Door de redactie Geen reacties

Hoe betrek je mensen met een verstandelijke beperking bij het zoeken en aannemen van een nieuwe begeleider? Een werkgroep met voornamelijk cliënten bij zorgorganisatie SDW heeft de daarvoor eerder ontwikkelde toolkit 'Op zoek naar de ideale begeleider' uitgebreid met nieuwe tips en activiteiten.

De toolkit van SDW is een doos met handige tips om cliënten te betrekken bij het wervingsproces van een nieuwe begeleider of andere medewerker. Het bevat een stappenplan met uitleg, tips en hulpmiddelen.

Al eerder schreef Klik over het hulpmiddel en de stappen hieruit: zoals het meedenken van cliënten over de vacaturetekst en eigenschappen van een nieuwe begeleider en het bijwonen van het sollicitatiegesprek. Met de toolkit veroverde SDW vorig jaar de derde plek bij de CZ Zorgpijs. De geldprijs verbonden aan deze prijs maakte het mogelijk om de uitbreidingsset te produceren.

idealebegeleidersdw1.jpg

Een werkgroep van voornamelijk cliënten bedacht voor de uitbreidingsset nieuwe tips en activiteiten. Zo zijn drie extra stappen in het proces toegevoegd, met name op het gebied van behouden en waarderen van de medewerker. Daarnaast bevat de toolbox extra tips, en zijn er hulpmiddelen toegevoegd om ook kinderen (en hun netwerk) en mensen met een ernstige verstandelijke beperking een rol te geven in het selectieproces van begeleiders.

Alle teams van SDW hebben de uitbreidingsset inmiddels ontvangen. Op de webshop www.copycopyboz.nl kunnen andere geïnteresseerden de toolkit 'Op zoek naar de ideale begeleider' voor € 75 en de uitbreidingsversie bestellen voor € 50. |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!