Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkorte leerroute voor zij-instromers bij S&L Zorg en SDW

2 mei 2019 Door de redactie Geen reacties

S&L Zorg en SDW, twee zorgorganisaties in West-Brabant voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, bieden zij-instromers een verkort leer-werktraject van anderhalf jaar aan. De opleiding start op 1 oktober en kandidaten kunnen tot 6 mei solliciteren.

Omdat de verkorte leerroute een pittige investering in leren, werken en tijd is, zijn de organisaties op zoek naar zij-instromers met een proactieve houding en minimaal drie jaar werkervaring of maatschappelijke ervaring. Denk aan mantelzorg of vrijwilligerswerk. 

Tijdens het leer-werktraject maken de cliëntbegeleiders gebruik van een digitale leeromgeving, inclusief contact met een e-coach en bezoeken ze tweewekelijks themabijeenkomsten. Verder leren en werken ze op twee verschillende leer-werkplekken. Wie het traject succesvol afrondt, krijgt twee diploma’s:
-          Maatschappelijke zorg 3
-          Verzorgende (IG) 3

Daarnaast krijgen ze een contract bij een van de twee zorgorganisaties. Het verkorte leer-werktraject is speciaal ontwikkeld voor ‘Samen Onbeperkt’, de samenwerking tussen beide zorgorganisaties.

Meer informatie voor aanmelding is te vinden op www.samenzijnweonbeperkt.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!