Verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkorte leerroute voor zij-instromers bij S&L Zorg en SDW

2 mei 2019 Door de redactie Geen reacties

S&L Zorg en SDW, twee zorgorganisaties in West-Brabant voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, bieden zij-instromers een verkort leer-werktraject van anderhalf jaar aan. De opleiding start op 1 oktober en kandidaten kunnen tot 6 mei solliciteren.

Omdat de verkorte leerroute een pittige investering in leren, werken en tijd is, zijn de organisaties op zoek naar zij-instromers met een proactieve houding en minimaal drie jaar werkervaring of maatschappelijke ervaring. Denk aan mantelzorg of vrijwilligerswerk. 

Tijdens het leer-werktraject maken de cliëntbegeleiders gebruik van een digitale leeromgeving, inclusief contact met een e-coach en bezoeken ze tweewekelijks themabijeenkomsten. Verder leren en werken ze op twee verschillende leer-werkplekken. Wie het traject succesvol afrondt, krijgt twee diploma’s:
-          Maatschappelijke zorg 3
-          Verzorgende (IG) 3

Daarnaast krijgen ze een contract bij een van de twee zorgorganisaties. Het verkorte leer-werktraject is speciaal ontwikkeld voor ‘Samen Onbeperkt’, de samenwerking tussen beide zorgorganisaties.

Meer informatie voor aanmelding is te vinden op www.samenzijnweonbeperkt.nl.

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor leden).

Abonneren