Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkort leer-werktraject voor zij-instromers bij LOI en Lunet zorg

6 juni 2018 Door de redactie Geen reacties

In samenwerking met de LOI is Lunet zorg gestart met de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Studenten die deze opleiding doen hebben binnen 18 maanden een diploma. Normaal duurt dat drie jaar. Hiermee speelt Lunet zorg in op de krapte op de arbeidsmarkt.

Lunet zorg is enkele jaren geleden gestart met het zoeken van creatieve manieren om nieuwe medewerkers te werven. Dat gebeurt onder meer in België. Nu richt de organisatie zich op mensen zonder relevante zorgopleiding, die wel geïnteresseerd zijn in een baan binnen de gehandicaptenzorg.

Voor deze zij-instromers is het versnelde bbl-traject (beroepsbegeleidende leerweg) opgezet. De Brabantse zorgorganisatie betaalt de opleiding voor iedere student. Daarbij krijgen zij een volwaardig salaris in plaats van een studentensalaris.

Het leer-werktraject bestaat uit eens per twee weken een dag naar school en de rest van de dagen werken ze op een woon- of dagbestedingslocatie van Lunet zorg.

Met dit soort maatregelen wil Lunet zorg garanderen dat ook in de toekomst kwalitatief goede zorg geleverd kan worden.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!