Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkiezingstour geeft wensen gehandicapten door aan politici

14 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

Cg-Raad en ouderverenigingenorganisatie platform Vg bezoeken met een speciale verkiezingsbus prominente politici in hun woonplaats. Tijdens deze 'Ja, het kan verkiezingstour' brengen de belangenverenigingen de politieke wensen van mensen met een beperking voor het voetlicht.

Angelique van Dam, directeur van de CG-Raad, en Wim Drooger, directeur van Platform VG, gaan met de politicus in gesprek. Daarnaast maakt de politicus kennis met een ervaringsdeskundige die vertelt over zijn of haar dagelijkse leven. Hij of zij legt aan de politicus uit wat er voor geregeld moet worden, of geregeld moet blijven, om mee te kunnen (blijven) doen in de samenleving. De politicus wordt ook op een zogenaamd 'Pad der beperkingen' uitgenodigd zelf te ervaren wat het betekent als je blind of doof bent, in een rolstoel zit of een verstandelijke beperking hebt.

Er zijn tot nu toe 7 bijeenkomsten gepland. Gedoogpartner Pvv heeft deelname aan de 'Ja, het kan' verkiezingstour afgeslagen. Met de Vvd is nog geen definitieve afspraak gemaakt.

Bekijk de data en meer informatie over de verkiezingstour 'Ja het kan'.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!