Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkiezingstelefoon voor en door ervaringsdeskundigen

8 november 2023 Redactie Klik Geen reacties

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn er steeds meer hulpmiddelen om hen te helpen met stemmen. Ook werken ervaringsdeskundigen zelf mee aan een nieuw speciaal telefoonnummer, dat van 13 tot en met 16 november en 20 tot en met 22 november bereikbaar is voor vragen over de Landelijke Verkiezingen.

Ervaringsdeskundigen van zorgorganisaties Philadelphia, ’s Heeren Loo, Reinaerde, ASVZ en belangenvereniging LFB zitten achter de ‘Verkiezingstelefoon’ om antwoord te geven op vragen van mensen met een verstandelijke beperking. De telefoon is bereikbaar op 13 tot en met 16 november en van 20 tot en met 22 november tussen 10.00 uur – 15.00 uur, het telefoonnummer is 06-25679545. Je kunt bellen, een voicemail achterlaten of een whatsapp bericht sturen.

Meer informatie over de verkiezingen en de Verkiezingstelefoon vind je ook op www.mo-online.nl/leren/verkiezingen. Andere initiatieven die toegankelijke informatie bieden voor mensen met een verstandelijke beperking over de verkiezingen zijn hoewerktstemmen.nl en stemjijook.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!