Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verkiezing voor het beste idee voor meer werkplezier in de zorg

24 juli 2017 Door de redactie Geen reacties

Om het werkplezier in de zorg te vergroten, wordt dit jaar voor het eerst de HR Zorg Award uitgereikt. Ben of ken jij iemand die een mooi idee heeft om het werkplezier te vergroten op het gebied van personeelsbeleid? Dan kun je jezelf of iemand anders aanmelden voor de verkiezing.

Er worden binnen de zorg vaak ideeën gespuid over hoe het dingen anders of beter kunnen. Dingen die ervoor kunnen zorgen dat je met meer plezier je werk vervult. Bijvoorbeeld door medewerkers meer regie te geven. In de zorg draait het allemaal om mensen en de druk die op hen gelegd wordt neemt toe. Want er is een personeelstekort. Vanuit HR (human resources, ook wel personeelsbeleid) ligt er een uitdaging: hoe boei je en bind je mensen aan je organisatie? FWG Progressional People, advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg, is benieuwd naar hoe zorgorganisaties dat doen. Ze daagt iedereen uit ideeën in te sturen voor de verkiezing.

Criteria
Er zijn een aantal criteria verbonden aan deelname:

  • De persoon die zijn of haar organisatie aanmeldt is werkzaam in of voor een zorgorganisatie in Nederland, koepelorganisatie of brancheorganisatie in de zorg.
  • De casus, het project of idee draagt bij aan meer werkplezier.
  • Het idee draagt bij aan kwaliteit van zorg.
  • Het idee is vernieuwend, origineel, levensvatbaar en houdbaar.
  • Het idee laat al bewezen resultaten zien of wordt binnen een jaar uitgevoerd.


Het insturen van een idee of een project kan tot uiterlijk 18 augustus via
het inschrijfformulier op de website van FWG.

Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen drie genomineerden en daaruit de uiteindelijke winnaar. Op 3 oktober, tijdens het HR-event van FWG Progressional People, wordt de winnaar bekendgemaakt.

De winnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG ter waarde van 10.000 euro om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Je kunt dan denken aan trainingen, talentenscans of advies op maat, passend bij de organisatie.

Kijk voor het reglement en meer informatie op de
website van FWG. Voor vragen kun je terecht bij Iris Brummelhuis (ibrummelhuis@fwg.nl / 030-2669 400), projectleider Nationale HR Zorg Award.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!