Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verhalen vertellen 120 jaar historie 's Heeren Loo

26 juli 2012 Door de redactie Geen reacties

's Heeren Loo Zorggroep heeft een jubileumboek samengesteld over de grootste en oudste verstandelijk gehandicaptenzorgorganisatie in Nederland. Met een historisch overzicht, en veel lezenswaardige inkijkjes in de zorg door het 120 jarige bestaan heen. De organisatie roept iedereen die verhalen heeft over de geschiedenis op deze in te sturen voor nieuwe publicaties.

Ter ere van de Dag van de Verpleging kregen alle medewerkers en vrijwilligers van 's Heeren Loo in mei 2012 een exemplaar van het jubileumboek. Het boek beschrijft jaren van speciale zorg, en bevat ook interviews van oud-medewerkers en cliënten.

Vanaf de allereerste bewoner, die op 6 februari 1891 in 's Heeren Loo in Ermelo werd opgenomen, tot interviews met een aantal van de vele zelfbewuste cliënten die inmiddels door het hele land op allerlei manieren wonen en worden begeleid. Het boek geeft een mooi beeld van hoe de visie op gehandicaptenzorg door de tijd heen is veranderd. De driedimensionale voorkant is spectaculair.

's Heeren Loo roept nu iedereen op meer mooie verhalen van vroeger te delen via een formulier op de website van de organisatie. Deze worden opgenomen in nieuwe publicaties of in een digitaal museum dat 's Heeren Loo in oktober 2012 lanceert.

Het boek Onze toekomst ligt in het verleden - 120 jaar 's Heeren Loo Zorggroep is te bestellen bij 's Heeren Loo, prijs € 10 exclusief verzendkosten, via info@sheerenloo.nl of 0800 – 3555555.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!