Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Verhalen uit de zorg in tv-programma

27 februari 2019 Door de redactie Geen reacties

In het televisieprogramma Heel Holland Zorgt, dat vanaf zaterdag 2 maart te zien is op SBS 6, is het laatste nieuws te zien rond de Week van Zorg en Welzijn. Daarbij komen verhalen uit diverse zorgsectoren voorbij, waaronder ook de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Dit jaar gaan Maarten van der Weijden, Jim Bakkum, Richard Groendijk, Josje Huisman en Selma van Dijk op bezoek bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties om een kijkje te nemen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Zaterdag is de eerste aflevering van Heel Holland Zorgt! om 16:30 uur bij SBS 6.

Het programma is de aanzet voor de Week van Zorg en Welzijn (van 11 tot 16 maart 2019), waarin meerdere zorgorganisaties hun deuren open zetten voor geïnteresseerden om te laten zien wat werken in zorg en welzijn is.

In de campagne Heel Holland Zorgt en op de website van de Week van Zorg en Welzijn staan de verhalen van mensen uit de zorg centraal. Zoals Fanar, ambulant begeleider gehandicaptenzorg (op de foto), die nooit bedacht dat hij in de zorg zou gaan werken en nu met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag werkt. Of Ellen, die jongeren met een licht verstandelijke beperking begeleidt.

Lees meer op www.weekvanzorgenwelzijn.nl, www.heelhollandzorgt.nl en over het tv-programma op www.sbs6.nl/programmas/heel-holland-zorgt/.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!