Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veld maakt zich zorgen over Participatiewet

9 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

De Vereniging Nederlandse gemeentes en bramcheorganisaties voor de sociale werkvoorziening maken zich zorgen over de financiële gevolgen van de nieuwe Participatiewet. Ze concluderen dat gemeentes met veel minder geld veel meer mensen aan werk moeten helpen.

De invoering van de Participatiewet moet in 2014 een besparing van 60 miljoen euro opleveren, oplopend tot 400 miljoen euro in 2017 en 1,8 miljard euro structureel. De Vereniging Nederlandse gemeente verwacht gemeenten, nu zij fors minder geld dreigen te ontvangen om een groeiende groep mensen aan het werk te helpen, hun ambities zullen bijstellen.

Koepelorganisatie Cedris maakt zich eveneens zorgen of er voldoende budget blijft om mensen vanuit de Sw-sector naar werk te begeleiden. “Begeleiding is de sleutel tot het succes van deze wet. De Participatiewet gaat ervan uit dat meer mensen aan de slag gaan bij gewone werkgevers. Dat gaat niet vanzelf, werkgevers geven aan dat dit alleen lukt als mensen voldoende worden begeleid.’ aldus Cedris.”

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!