Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veilige toegang voor verstandelijk gehandicapte internetters

5 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Veilige en passende internettoegang voor mensen met een verstandelijke beperking is de doelstelling van de stichting in oprichting 'Theo is Online'. De stichting is een initiatief van William Valkenburg, die een geslaagde internetrelatie met zijn broer Theo wist te ontwikkelen. De kwaliteit van Theo’s leven is daardoor zeer toegenomen.

Op de website van Theo is online staat: “Bewoners van instellingen voor verstandelijk gehandicapten kunnen vaak veel meer met internet, dan zij vooraf inschatten. De enige manier om hier achter te komen is door het in de praktijk uit te proberen en daarvan te leren. “

Talenten
“Een computer met internet kan de individuele talenten van mensen ondersteunen en versterken. Door de beschikbare techniek goed aan te laten sluiten op de mogelijkheden van mensen, kan techniek de zorg verlichten en het welzijn van bewoners vergroten.
De Stichting Theo is Online heeft als doelstelling dat in alle instellingen voor verstandelijk gehandicapten voorzieningen komen voor internet. Daarbij gaat het om zorg gerichte toepassingen, en vooral om voorzieningen die puur zijn gericht op het welzijn of de participatie van de cliënt.”

10 Procent
“Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Meer dan 90% van de huishoudens beschikt over internet en gebruikt het vrijwel dagelijks. Hoe zit het eigenlijk met die laatste 10%? Wie zijn dat en waarom zijn ze (nog) niet op Internet? Een belangrijke groep die nog maar beperkt toegang heeft tot internet, zijn mensen in instellingen voor langdurige en intensieve zorg. Stichting 'Theo is Online' richt zich primair op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.”
www.theoisonline.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!