Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veilig bed voor mensen met een beperking op vakantie wint prijs

13 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

De CloudCuddle is een bed voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking dat hen de vrijheid geeft overal veilig te slapen. Bedenker Lotte Leufkens van de CloudCuddle is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar. Ze won een bedrag van 10.000 euro, geld dat ze goed kan gebruiken om het product op de markt te krijgen.

De CloudCuddle is een mobiele slaaptent voor fysiek en mentaal gehandicapte mensen, zodat ook zij de vrijheid hebben op vakantie of een dagje weg te gaan.

November vorig jaar won de CloudCuddle ook al de Asn Bank Wereldprijs en een bedrag van 8.000 euro. Met de prijs voor studentondernemer, maakt oprichter Lotte Leufkens nu ook kans op de wereldwijde finale in Frankfurt eind april.

Volgens de jury en het publiek was het idee van Lotte het best vanwege de bevlogenheid voor haar product. "Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben", aldus de jury. Haar missie is om alle gehandicapten en ouderen over de gehele wereld de vrijheid geven overal op de wereld te kunnen slapen in een veilige slaapomgeving.

Drie technische studenten ontwierpen de CloudCuddle samen met een gezin met een gehandicapte zoon. In de zomer van 2017 moet de slaapoplossing te koop zijn.

Lees meer op https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-projecten/cloudcuddle

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!