Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veerkracht bij mensen met ernstige meervoudige beperking

1 november 2023 Redactie Klik Geen reacties

Voor iedereen die te maken heeft met de ondersteuning van mensen met (zeer) ernstige meervoudige beperkingen (EMB) is er op vrijdag 17 november in Zwolle een congres rond Veerkracht, georganiseerd door de Academische Werkplaats EMB.

De keuze van het thema veerkracht voor hun congres motiveert de Academische Werkplaats EMB vanuit de overtuiging van de kracht van samenwerken. Veerkracht zien de onderzoekers als een samenspel van factoren binnen en buiten een persoon met een ernstige meervoudige beperking. Een belangrijke factor daarbij is sociale steun: steun die je ervaart van je omgeving. “Veerkracht heb je niet in je uppie, maar heb je samen en ontwikkel je samen.”

Theater
Een creatief onderdeel van het congres op 17 november is een bijdrage van Theatergroep Maranza! Zij zijn meester in het samenbrengen van verhalen en proberen zo de ‘veerkrachten’ bij elkaar te brengen. De theatermakers halen hun inspiratie over veerkracht uit de zaal en verbeelden dit in hun voorstelling. Door deze vorm van theater in het programma is het de bedoeling dat ieders stem wordt gehoord.

Thema’s
Voor het congres is uiteraard ook een inhoudelijk programma samengesteld voor een breed publiek: van beleidsmaker tot zorgprofessionals tot wetenschappers en ouders/naasten. Met thema’s uit de praktijk van alledag, waaronder dementie, snoezelen, praktijklessen voor leerlingen met EMB en gezondheid.

Verwennerij
De Academische Werkplaats EMB gelooft ook dat veerkracht onderhoud nodig heeft, en zorgt daarom op het congres voor ‘fijne, lekkere, warme en vrolijke aandacht en verwennerijen’ voor iedereen die te maken heeft met de ondersteuning van mensen met EMB.  |

Meer informatie en aanmelden kan via www.congresveerkrachtemb.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!