Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veenendaal krijgt Wmo-schoonmaakploeg

26 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

2 April begint in Veenendaal een samenwerkingsproject van de gemeente en een aantal zorgorganisaties, waarbij mensen met een beperking de binnenstad schoon houden. Het project heet ‘Samen de weg op’. Het idee kwam voort uit de wens van een vader om zijn zoon deel te laten zijn van de samenleving. ‘Samen de weg op’ is een groep mensen met een verschillende mate van beperking, die zwerfvuil opruimt, plantenbakken onderhoudt en strooit bij gladheid bijvoorbeeld. De gemeente Veenendaal levert de materialen zoals prikkers en grijpers, werkkleding en gereedschap.

Het project is gestart door de heer De Kievid uit Veenendaal, een ondernemer met een breed netwerk. Zijn zoon heeft het syndroom van Down en doet mee in dit project.

Anders geregeld
Het project is een van de initiatieven in het kader van de uitbreiding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vanaf 2014 gaat een groot deel van de dagbesteding voor mensen met een beperking over van de landelijke overheid naar de Wmo. Dan worden werk en dagbesteding per gemeente anders geregeld.

Het pilotproject (deelnemers: gemeente Veenendaal, Zideris, Abrona, Kwintes, Philadelphia en ’s Heeren Loo) loopt in eerste instantie zes maanden. Op de foto de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!