Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Veel Prokkelprojecten

30 mei 2010 Door de redactie Geen reacties

Voor de Prokkeldagen op 11 en 12 juni zijn al 158 Prokkels aangemeld. De organisatie had gerekend op 130 projecten. Prokkels zijn evenementen om het contact tussen mensen met een verstandelijke beperking en anderen te stimuleren. Opgeven kan nog steeds.

Tal van gemeentes, bedrijven en instellingen bieden een prokkelstage aan aan mensen met een verstandelijke beperking. Bijna alle prokkelstages hebben een gemeenschappelijke afsluiting waar stagiaires en hun begeleiders ervaringen uitwisselen. Veel scholen hebben een Prokkel bedacht, en ook op cultureel- en sportgebied is van alles te beleven. Verder worden overal buurtactiviteiten georganiseerd. 

Zelfgemaakte lunch
De Prokkel ‘Eten rond de wereld’ in Leiden is gekozen als locatie voor start van deze 2daagse. Leerlingen van het regionaal opleidingscentrum Mondriaan nodigen op vrijdag 11 juni mensen met een verstandelijke beperking uit voor een zelfgemaakte lunch. Hierbij betrekken ze ook ouderen, waardoor het een ontmoeting wordt van groepen die elkaar niet zo vaak treffen: jongeren, ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.  Ook plaatselijke bedrijven en organisaties doen eraan mee.

Vrijdag 4 juni wordt bekend welke 10 Prokkels genomineerd worden voor de Gouden Prokkel. 25 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Een overzicht van alle Prokkels is te vinden op www.prokkel.nl. Je kunt je daar nog steeds aanmelden, en er zijn ook t-shirts, petjes, tassen en vlaggen voor je eigen Prokkel te bestellen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!