Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vakbonden verdeeld over Cao gehandicaptenzorg

1 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Terwijl de leden van vakbond Cnv Publieke zaak vorige week hebben ingestemd met de nieuwe Cao gehandicaptenzorg, heeft vakbond AbvaKabo Fnv de concept Cao niet aan zijn leden voorgelegd, omdat de bond vindt dat werkgeversorganisatie Vereniging gehandicapten Nederland (Vgn) niet bereid is om goede afspraken te maken over doorgeschoten flexibele arbeidscontracten.

In het Sociaal akkoord, zegt Abvakabo Fnv hebben werkgevers en vakbonden afspraken gemaakt om het doorgeschoten gebruik van onzekere contracten terug te dringen. Dat betekent dat daar in cao's concrete afspraken over moeten worden gemaakt. Helaas, aldus de vakbond, geeft werkgeversvereniging Vgn op dit punt niet thuis. "Zij willen de onzekere contracten nog een hele tijd gebruiken terwijl de wet dit eigenlijk al verbiedt. Vgn zegt op dit moment nog helemaal niets concreets toe over het terugdringen van flexcontracten. Werknemers blijven hierdoor nog een hele tijd in onzekerheid."

Gebroken diensten
De gebroken diensten is een ander belangrijk probleem in de gehandicaptenzorg, aldus AbvaKabo Fnv. "Versnipperde diensten zorgen voor veel onrust en leiden tot een slechtere kwaliteit van zorg aan gehandicapten." Lees de column van bestuurder Gijsbert Boggia waarin hij oproept ervaringen met gebroken diensten en flexibele contracten te melden.

Lees meer op de websites van AbvaKabo Fnv en Cnv Publieke zaak.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!