Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vakantiehuizen aan zee voor Middin-zorgmedewerkers Binnenklingen in Kijkduin

22 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Roompot Vakanties heeft vijf vakantiehuizen in Kijkduin op verzoek van zorgorganisatie Middin ter beschikking gesteld aan personeel van Middin dat werkt op woongroep Binnenklingen in Kijkduin. Zo kunnen vijf zorgmedewerkers blijven overnachten (per chalet één persoon) die na een lange werkdag niet meer naar huis willen rijden.

Zorgmedewerkers die besmette coronacliënten verzorgen, kampen met angst hun eigen familie te besmetten. Door te overnachten in een van de woningen op het vakantiepark, beperken zij dat risico. Vooral prettig als er iemand binnen het gezin tot de risicogroep behoort.

Ook voor medewerkers die van ver komen is het geruststellend te weten dat ze kunnen blijven slapen als ze moe zijn na een lange dag en liever niet nog een autorit willen maken die weer concentratie vergt. Het vakantiepark van Roompot ligt op twee kilometer afstand van woonzorg Binnenklingen. De chalets worden steeds grondig ontsmet bij vertrek van de zorgmedewerker.

Op LinkedIn reageert Middin-personeel dankbaar.

Roompot ging eind maart ook al in op de vraag van ziekenhuis Bernhoven naar vakantiehuizen voor verzorgend personeel.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!