Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Twitterchat: Stem begeleiding af op wat cliënt aankan

14 september 2011 Door de redactie Geen reacties

Kijk naar het verschil tussen 'kunnen' en 'aankunnen' in de communicatie met mensen met een verstandelijke beperking. En stem de begeleiding af op het laatste. Dat was één van de reacties in de twitterchat voor de verstandelijk gehandicaptenzorg (#chatvg) van Vilans en Klik op woensdagavond 14 september over Omgaan met agressie.

Agressie is altijd een symptoom van iets anders, zo luidde een van de bijdragen. Ook kwam de vraag aan de orde of het bij begeleiden wel gaat om macht of overwicht. En of het niet goed zou zijn als een instelling radicaal voor één methodiek zoals Gentle Teachting kiest. Daarnaast zou er bij de opleidingen al meer aandacht moeten zijn voor de emotionele kant van het werk.

De #chatvg is de eerste twitterchat voor begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Inmiddels zijn er 3 sessies geweest, de volgende is woensdagavond 19 oktober van 19.30 - 20.30 uur, thema is dan Samenwerken met het sociale netwerk.

Bekijk hier tweets van de laatste chat en lees hoe je mee kunt doen met de volgende Twitterchat. Verder discussiëren kan ook op het Klik forum.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!