Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Twitterchat over vrijheid en keuzes maken

11 september 2013 Door de redactie Geen reacties

Wat betekent vrijheid en wat betekent het als je iemand beperkt in zijn vrijheid? In samenwerking met zorgorganisatie 's Heeren Loo houdt Klik daarover op woensdagavond 18 september van 19.30 tot 20.30 uur een twitterchat. Aan de hand van prikkelende stellingen willen we kritisch kijken naar de grenzen aan vrijheid.

Tijdens de twitterchat kan iedereen een uur lang meetwitteren over vrijheidsbeperking door #chatvg in je berichten te vermelden en je te richten tot @chatvg, het account van de twitterchat voor de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Bij een menswaardig bestaan passen geen vrijheidsbeperkende maatregelen, zo is de overtuiging bij 's Heeren Loo, tenzij deze gericht zijn op herstel van het gewone leven. In de praktijk ligt het vaak niet zo makkelijk, en is de grens tussen beschermen en beperken niet altijd even duidelijk. Bij de twitterchat gaan we in discussie aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

's Heeren Loo Zorggroep geeft met de campagne 'Net zo vrij als jij' sinds 2012 uitgebreid aandacht aan het afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Binnenkort is er een afsluitende week met tal van activiteiten, waaronder een stellingenspel en een congres met bijdragen van medewerkers, cliënten of wettelijk vertegenwoordigers. Op LinkedIn is er ook een discussiegroep van 'Net zo vrij als jij'.

Meer informatie www.netzovrijalsjij.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!