Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tweede tv-serie over werken in de horeca met een beperking

2 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

In een nieuw seizoen van televisieprogramma Kitchen Impossible hebben presentator Nicolette van Dam en chefkok Robert Kranenborg verschillende jongeren met een beperking weer klaargestoomd voor de horeca. Eind 2017 was de laatste aflevering van deze serie, de afleveringen zijn inmiddels online terug te kijken.

In Kitchen Impossible neemt meesterchef Robert Kranenborg de uitdaging aan om acht jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking alles te leren over koken, met als einddoel; het overnemen van het sterrenrestaurant van Ron Blaauw.

De jongeren leren koken op sterrenniveau en het vinden van een passende baan in de horeca. Chef Robert Kranenborg brengt ze het vertrouwen, de vaardigheden en ervaring bij die ze nodig hebben om een werkplek te bemachtigen in deze zware branche.

Presentator Nicolette van Dam staat de jongeren in het programma bij met raad en daad. Nicolette heeft van huis uit veel ervaring in het horecavak door de familiebedrijven Slagerij en Brasserie Van Dam in Amsterdam.

Kitchen Impossible wordt geproduceerd door Vincent TV Producties, in samenwerking met Stichting Philadelphia Zorg en MEE. Zie www.net5.nl/programmas/kitchen-impossible/ en http://meewerkgevers.nl/

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!