Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tweede stripboek over gehandicapte broer

14 augustus 2021 Door de redactie Geen reacties

Samen met zijn broer Jordy speelt Camiel Derkx opnieuw de hoofdrol in het tweede deel van het stripboek: mijn gehandicapte broer & ik. Met een knipoog heeft hij gesprekjes weten te vangen in grappige korte stripverhaaltjes.

Eerder maakte tekenaar Camiel Derkx al een stripboek op basis van (telefoon)gesprekken en belevenissen met zijn meervoudig gehandicapte broer Jordy. Dit eerste boek was zijn afstudeerproject van de opleiding Illustratie aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Na zijn afstuderen in juni 2015 is Camiel verder gegaan met de strip, met als resultaat een nieuw album.

Ook in het tweede deel vertelt hij weer per pagina een piepklein verhaaltje over hun bijzondere broersrelatie. Het is bijzonder hoe Derkx met weinig lijnen, zoveel uitdrukking weet vast te leggen. En hij laat vooral zien, niet alleen in zijn stripboeken maar inmiddels ook op een speciale facebookpagina en in veelbekeken TikTok-filmpjes, hoe leuk het juist is om een broer als Jordy te hebben.  |

Mijn gehandicapte broer & ik. Door: Camiel Derks. Uitgave in eigen beheer. Prijs: € 11,99. Lees meer op www.camielderkx.com/mijngehandicaptebroer en www.facebook.com/mijngehandicaptebroer.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!