Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Tweede editie Buitengewoon Fluor Festijn uitverkocht

1 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Jongeren (16+) en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen 12 juni weer helemaal uit hun bol op de tweede editie van het Buitengewoon Fluor Festijn in Amersfoort. Ze hebben lang moeten wachten, maar nu de coronabeperkingen zijn opgeheven, kunnen ze die dag weer los op Nederlandstalige muziek van onder meer Monique Smit en Stef Ekkel.

Het festival is bedacht door Priscilla Bitterling, projectcoördinator Vrijetijdsbesteding bij Amerpoort en Jeroen Speksnijder. Poppodium Fluor stelt de zaal en de faciliteiten gratis ter beschikking.

De eerste editie uit 2019 was een groot succes. Niet voor niets is de tweede editie al uitverkocht. Mensen die een kaartje voor de (uitgestelde) editie uit maart 2020 hadden, kunnen met dat kaartje op 12 juni naar binnen. Ook begeleiders kunnen desgewenst mee.

In gesprek met het AD vertelde Speksnijder hoe belangrijk het event voor zijn 18-jarige dochter is. Zij heeft een verstandelijke beperking en zag haar broer van 21 naar allerlei feestjes gaan, terwijl zij thuisbleef. Toen hij met Bitterling in contact kwam over het festival, kon hij niet anders dan haar helpen een succes van het Buitengewoon Fluor Festijn te maken.

De tweede editie vindt zondag 12 juni plaats van 14.00 tot 17.30 uur. Alle tickets zijn inmiddels uitverkocht. Mensen met een beperking die toch graag willen komen, kunnen via de mail (buitengewoonfluorfestijn@amerpoort.nl) vragen om op de reservelijst te komen. Wie weet kunnen ze dan in een veilige, hippe omgeving toch genieten van optredens van Danny Nicolay, Rocky Pauw, Monique Smit, Mike Klein, Marco de Hollander en Stef Ekkel. Tussen de bedrijven door draait DJ Pim. Ook zijn er foodtrucks om er een echt festivalsfeertje van te maken.

Meer informatie over het event vind je op buitengewoonfluorfestijn.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!