Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Twee prijsvragen voor bijzondere projecten in de verstandelijk gehandicaptenzorg

23 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Wie in de verstandelijk gehandicaptenzorg bezig is wetenschappelijk inzicht te vertalen naar de praktijk, kan meedingen naar de Jan van der Kruis innovatieprijs. Zowel individuen als groepen of een instelling kunnen hun project insturen. De prijsvraag staat open voor iedereen: onderzoekers, professionals, mensen met een verstandelijke beperking of verwanten. Het gaat om initiatieven die zijn afgrond tussen januari 2013 en november 2014.

Ingezonden projecten moeten vernieuwend zijn, en in de praktijk gestoeld zijn op wetenschappelijke kennis en inzichten en ze moeten bijdragen aan een sterkere positie en betere levensomstandigheden van mensen met een verstandelijke beperking. De prijs bedraag 5.000 euro. Sluitingsdatum 1 januari 2015. Informatie op de website van de Jan van der Kruis innovatieprijs.

Pier de Boerprijs
De Pier de Boerprijs 2015 is bestemd voor een project dat het meeste bijdraagt aan de betrokkenheid en medezeggenschap van mensen met een verstandelijke beperking op gemeentelijk niveau. Daarmee wil Stichting Spz stimuleren dat mensen met een verstandelijke beperking betrokken raken bij het ontwikkelen van beleid en de wetgeving hervormingen in de zorg per 1 januari 2015. Zowel al uitgevoerde projecten als plannen die nog moeten worden gerealiseerd, mogen meedoen.

De inzenddatum is 1 november 2014. Het winnende project ontvangt een geldbedrag van € 30.000 en een beeldje. De tweede en derde prijswinnaar krijgen ieder € 10.000

Informatie op de site van stichting Spz

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!